Yaşam

Sinekli Bakkal romanının konusu nedir, karakterleri kimlerdir? Sinekli Bakkal Romanını Merak Edenler

Türk Edebiyatının en değerli eserlerinden biri olan Sinekli Bakkal, okumak isteyenler tarafından araştırılıyor. İlk olarak 1935 yılında Paris’te Palyaço ve Kızı adıyla yayınlanan kitap, 1942’de CHP Sanat Ödülü’ne layık görüldü. Yazarın en ünlü romanlarından biri olan Sinekli Bakkal’ın konusu ve karakterleri merak ediliyor. Peki Sinekli Bakkal romanının konusu nedir? Karakterleri kimler? Detaylar burada.

Sinekli Bakkal Romanının Konusu Nedir?

Sinekli Bakkal romanı, Sinekli Bakkal’da doğup büyüyen ve evlenen Rabia isimli bir genç kızın başından geçen olayları anlatır.

Fly Bakkal Özeti

II. Abdülhamid döneminde Sinekli Bakkal Mahallesi’nde oturan Emine ve orta oyuncu Tevfik birbirlerine aşıktır. Emine’nin babası bu ilişkiye karşı çıksa da Emine Tevfik ile evlenir. Tevfik, orta oyunlarda zenne rolüyle boy gösterdiği için mahallede Kız Tevfik olarak da bilinir. Mahallenin baskına dayanamayan Tevfik, bir süre sonra Emine’den ayrıldı. Ancak Emine ayrıldığında Rabia adında bir kızı dünyaya getirir.

Tevfik zamanla ünlü bir ressam olur ve İstanbul’dayken sürgüne gönderilir. Rabia’nın sanatçı bir ruhu var. Bu yüzden sesiyle herkesi büyülüyor. Bilhassa Rabia, Kur’an-ı Kerim ve mevlid okumalarına çağrılır. Tevfik sürgünden dönünce kızıyla birlikte yaşamaya başlar. Ancak çok geçmeden Şam’a sürgüne gönderildi. Rabia, gayrimüslim bir piyano öğretmeni olan Peregrini ile evlenir. Rabia’nın babası sürgünden dönünce Sinekli Bakkal eski mutlu günlerine geri döner.

Sinekli Bakkal Romanının Kahramanları Kimlerdir?

  • Tevfik

  • Emine

  • Mahalle İmamı

  • Osman

  • Rabia

Sinekli Bakkal Romanını Merak Edenler

Halide Edip Adıvar’ın Paris’te yazdığı Sinekli Bakkal romanı, Türk edebiyatının en başarılı romanlarından biridir. Bu roman ilk olarak 1935’te İngiltere’de The Clown and His Daughter adıyla yayınlandı. Haber gazetesinde Sinekli Bakkal adıyla tefrika edildikten sonra yayımlandı.

Sinekli Bakkal romanı, 20 Şubat 1942’de birçok yazarın oylarıyla CHP Sanat Ödülü’nü kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu